ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο Σ. Μπούκουρας αναφέρθηκε στα γλέντια, τα ταξίδια και …το κρασάκι!

“Παντελώς αθώος δήλωσε απολογούμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ανεξάρτητος από το 2014 πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, εναρμονιζόμενος ωστόσο με τους άλλοτε συναδέλφους του στην θέση περί «πολιτικής δίωξης» με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μπούκουρας που δήλωσε εξαρχής πως προέρχεται από τον χώρο του «παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ που έμεινε πολιτικά άστεγος επί Σημίτη», είπε στο δικαστήριο πως έγινε υποστηρικτής του κόμματος από το 2011, μετά από γνωριμία του με τον κ. Ηλία Παναγιώταρο η οποία εξελίχθηκε σε φιλία.

Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι μετά την εκλογή του ως βουλευτής Κορινθίας το 2012, παρόλο που το κόμμα έδινε σταυρωμένα ψηφοδέλτια για άλλον υποψήφιο, αισθανόταν «ξένο σώμα» στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και ότι είχε «επιδερμικές σχέσεις» με τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής. Είπε μάλιστα πως «δεν μου συγχώρησαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλον πολιτικό κύκλο». Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή: «Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική.

Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική». 

Όπως ανέφερε ο κ. Μπούκουρας απόλαυσε εκείνη την προεκλογική περίοδο καθώς όντας στερημένος από παιδί «στην Χρυσή Αυγή έζησα την δεύτερη μου εφηβεία: τα γλέντια, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία πρόεδρε. Πηγαίναμε από χωριό σε χωριό, ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας».

Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του κάποια έκνομη ενέργεια της Χρυσής Αυγής, μέχρι και το 2013 και υποστήριξε πως ασχολιόταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.  Είπε επίσης πως ο ίδιος δεν έχει ούτε μία δήλωση μισαλλόδοξης ρητορικής και πως δεν του άρεσαν ακραίες εκφράσεις που είχε ακούσει, όπως το «υπάνθρωποι».

Ουδέποτε επίσης έπεσαν στην αντίληψη του ναζιστικά σύμβολα, ενώ για τον χαιρετισμό- επισημαίνοντας πως δεν είδε «επώνυμα πρόσωπα» να τον χρησιμοποιούν- εξέφρασε την άποψη πως είναι δικαίωμα του καθενός να χαιρετάει έτσι αν θέλει…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο newpost.gr.