…Τόσα χρόνια έχει ολοκληρωθεί μόνο το 60% του έργου για το φράγμα στον Ασωπό! Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρουν ότι αναμένεται το έργο να παραδοθεί στο τέλος του 2021! Να το πιστέψουμε …ή είναι σαν τις ημερομηνίες που έδινε ο πρώην περιφερειάρχης Π. Τατούλης κατα το παρελθόν, ολοκλήρωσης υποτίθεται του έργου!
Όπως θα διαβάσετε στην παρακάτω ανακοίνωση μέχρι το τέλος του 2021 το έργο θα έχει τελειώσει! Μακάρι αλλά με αυτά που έχουμε δει διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας! Γιατί από λόγια πολιτικών για το μεγάλο αυτό έργο έχουμε “χορτάσει” εδώ και πάρα πολλά χρόνια…
Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ανακοινώνεται μεταξύ άλλων: «Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στην Κορινθία, το Φράγμα Ασωπού, επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, την πρ. βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη, τον πρ. γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη, τον υποψ. βουλευτή Γιάννη Γκούτση, τον συντονιστή Αλέξη Καλλίρη και μέλη Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βέλου-Βόχας, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργο Βασιλείου.
Η επίσκεψη, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βέλου-Βόχας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία του έργου από τον επικεφαλής του εργοταξίου και τον εκπρόσωπο της Περιφ. Πελοποννήσου.
Το έργο, το οποίο έχει τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική αξία τόσο για την περιοχή της Βόχας, αλλά και της Κορινθίας ευρύτερα, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60%, ως φυσικό αντικείμενο και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2021.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου υπογραμμίζουν την σημασία του για τον πρωτογενή τομέα της Κορινθίας. Ο ταμιευτήρας θα εκτείνεται σε 4.000 στρέμματα και θα έχει χωρητικότητα 25 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Τα νερά του ταμιευτήρα, με την ολοκλήρωση του έργου, θα διοχετεύονται μέσω ενός αγωγού τεσσάρων χλμ. στο δίκτυο του ΑΟΣΑΚ, από το οποίο θα αρδεύονται σχεδόν 50.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης, στην πεδινή Κορινθία.
Με την ολοκλήρωση του φράγματος Ασωπού και την κατασκευή των κλειστών δικτύων άρδευσης πρόκειται να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής, με νερό άρδευσης, άριστης ποιότητας, παρέχοντας οικονομικά οφέλη και νέα δυναμική στην ανάπτυξη της γεωργίας…».