ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ… -Από τους Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ “τσιμουδιά” για την ακρίβεια!

Από το «ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ», αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφοι-ισσες,

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 11.00 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ Κορίνθου, την οποία συνδιοργανώνουμε μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού μας και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

6 Απρίλη, απεργούμε και διαδηλώνουμε!

  • Για αυξήσεις σε μισθούς/συντάξεις/δαπάνες για υγεία-παιδεία, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς
  • Για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών
  • Για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης και στην περιοχή μας, αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση – μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματος μας με την έκρηξη της  ακρίβειας.

Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) έχουν απογειωθεί, ενώ ασήκωτο έχει γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά…»

Συνηθίζουν …να κάνουν πως δεν βλέπουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ακόμα και αν οι αποφάσεις είναι κατά του τόπου τους

ΣΣ. Οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Κορινθία “τσιμουδιά” για την ακρίβεια! Δεν είδαμε κάποια έντονη- συνεχή αντίδραση και διαμαρτυρία! Την βενζίνη που κινούνται …ποιος την πληρώνει άραγε;

Κ.Ν