ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: …Μήπως δεν ενημέρωσαν καλά τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα στη διάβρωση; -Τι δήλωσε ο Πτωχός…

…Μήπως δεν ενημέρωσαν καλά οι συνεργάτες του τον νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Πτωχό σε ότι αφορά το θέμα της διάβρωσης των ακτών ειδικά στη Δυτική Κορινθία;

Πως δηλαδή να εξηγήσουμε την εξής δήλωση του Πτωχού: “Έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες όχι μόνο από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και από το Δήμο αλλά και από τους βουλευτές της Κορινθίας…”

Κε Πτωχέ επειδή έχουν γίνει …”εξαιρετικές” προσπάθειες (!!!) των παραπάνω, οι κάτοικοι εξακολουθούν να μην κοιμούνται ήσυχοι- φοβούμενοι για τους ίδιους ή και τις περιουσίες τους!!!

Για ρωτήστε τους κατοίκους κ. Πτωχέ να σας πουν την άποψή τους ειδικά για τον ρόλο των Κορίνθιων πολιτικών!

Απλά επειδή είναι ένα θέμα …που καίει τέτοιες δηλώσεις κ. Πτωχέ μην τις κάνετε! Οι Κορίνθιοι πολιτικοί και οι προηγούμενοι πριν από εσάς έδειξαν …τι “κατάφεραν” και οι κάτοικοι μέχρι σήμερα ζουν με αυτό τον εφιάλτη!

Φροντίστε λοιπόν κ. Πτωχέ τουλάχιστον εσείς ως νέα (και πολλά υποσχόμενη) περιφερειακή αρχή να ασχοληθείτε ΣΟΒΑΡΑ με το θέμα και να δώσετε λύσεις …και μην προσπαθείτε να “χρυσώσετε” το χάπι σε άλλα πολιτικά πρόσωπα στην Κορινθία που τόσα χρόνια αποδείχτηκαν τουλάχιστον κατώτεροι των περιστάσεων!

Δ. Πτωχός: “Έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες όχι μόνο από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και από το Δήμο αλλά και από τους βουλευτές της Κορινθίας”

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ανακοινώνεται: “Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός σε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ αναφερόμενος στα μεγάλα θέματα της Κορινθίας, ιεράρχησε πρώτο αυτό της διάβρωσης των ακτών του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και η Περιφέρεια για το θέμα αυτό συνεργαζόμενη με το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κυρίως στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν στις δημόσιες υποδομές και ενημέρωσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν πόροι από το Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ως Δήμος επιχειρούμε σε όλα τα μέτωπα για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος επιμένοντας πως είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου :

“H διάβρωση του Κορινθιακού είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για το σύνολο της παράκτιας περιοχής” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο απειλεί υποδομές, παράκτιες περιουσίες, απειλεί την περαιτέρω ανάπτυξη. Έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες όχι μόνο από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και από το Δήμο αλλά και από τους βουλευτές της Κορινθίας. Και εμείς όμως παίζουμε έναν ρόλο πιο συντονιστικό προκειμένου να βρούμε τους απαραίτητους πόρους προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τις άμεσες παρεμβάσεις ώστε να λύσουμε πολύ σημαντικά θέματα που προέκυψαν αλλά και να δούμε και τη μακροχρόνια λύση.

Η μακροχρόνια λύση περιλαμβάνει δύο φάσεις. Την ολοκλήρωση μιας σημαντικής μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών, που πρόσφατα η Περιφέρεια ενέκρινε τη ΜΠΕ για να προχωρήσει. Και η δεύτερη φάση να εντοπίσουμε τα απαραίτητα ποσά για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τα έργα.

Οφείλω να σας πω πως πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο τα χρήματα να βρεθούν. Για τα προβλήματα όμως που έχουν προκύψει υπάρχει η διαβεβαίωση πως θα έχουμε πολύ σύντομα τους πόρους από το Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών”.

Κ.Ν