ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Νέες αντιδράσεις για το πρόβλημα της διάβρωσης …και η ανεπάρκεια των Κορίνθιων βουλευτών!

Το πρόβλημα της διάβρωσης στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνο!

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Β. Τσιώτος πρόσφατα ανέφερε ξεκάθαρα ότι ΑΜΕΣΑ πρέπει να γίνει κάτι καθώς θα θρηνήσουμε θύματα και ότι είναι σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και όλοι μαζί προσπαθούν να διεκδικήσουν από τα αρμόδια υπουργεία τις αναγκαίες πιστώσεις ώστε τουλάχιστον να δράσουν άμεσα σε σημεία που υπάρχουν προβλήματα…”

Να υπενθυμίσουμε φυσικά ότι:

Οι Κορίνθιοι βουλευτές όπως και η περιφέρεια ΤΟΣΑ χρόνια είναι σχεδόν “παρατηρητές” της κατάστασης!

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΧΕΙ και ΔΥΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΓΑΡΑ!

Το αποτέλεσμα των …τόσο “αποτελεσματικών” ενεργειών ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ των παραπάνω βουλευτών (ειδικά των πιο παλιών Δήμα, Ταγαρά και Ψυχογιού) …είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα!

Και φυσικά δεν μπορέσαμε να δεχτούμε τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο νέος περιφερειάρχης Δ. Πτωχός όταν μίλησε θετικά για τους Κορίνθιους βουλευτές (!!!) και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή (!!!) για τις ενέργειες τους! (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: …Μήπως δεν ενημέρωσαν καλά τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα στη διάβρωση; -Τι δήλωσε ο Πτωχός…)

Από τους κατοίκους της περιοχής Αριστοναυτών της πόλης Ξυλοκάστρου ανακοινώνεται:

12/04/2023  – Κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας λόγω τηςπαράκτιας διάβρωσης

Ένας χρόνος σε Κατάσταση  Έκτακτης Ανάγκης , παρατάσεις και έργο …κανένα.

Ένας Δήμος που προαναγγέλλει θανατηφόρο συμβάν (…έτσι λέει) για να ξεκινήσουν έργα.

Μια Περιφέρεια που έχει δαπανήσει μερικά εκατομμύρια σε μικροεπεμβάσεις (…μπαλώματα…έτσι λένε), χωρίς μελέτες (…έτσι λένε άλλοι) και με επιστροφές εγγυήσεων λόγω καλής εκτέλεσης έργων παρόλο που οι ίδιες ζημιές συνεχίζονται αλλά και που αποφασίζουν νέα έργα για τις ίδιες περιοχές (…δηλαδή έργα στα ήδη έργα).

Μία Κεντρική Διοίκηση που οι μελέτες της είναι χαμένες σε γραφεία και στις αρμοδιότητες διαφορετικών Υπουργείων ( …άραγε Υποδομών ή Ναυτιλίας; ),

Μία πολυδάπανη Μελέτη που είναι άγνωστο αν συμπεριλαμβάνει όλες τις πληγείσες περιοχές ακόμα δε και της ίδιας ακτογραμμής στην ίδια περιοχή και συγγράφεται επί πολλά έτη, με άγνωστο μέλλον και με φυσικά φαινόμενα διαρκώς εξελισσόμενα, και

Ένας ακόμα χαμένος χρόνος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης και με απόλυτη βεβαιότητα πως όλοι ζουν με την αβεβαιότητα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ;  

Κάτοικοι περιοχής Αριστοναυτών πόλης Ξυλοκάστρου”