Ο θάνατος πρόσφυγα στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου και η απεργία πείνας…

“Θάνατος πρόσφυγα στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου

Ακόμα ένας θάνατος στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.) αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα και την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Γ.Ν. Κορίνθου λόγω επιπλοκών από βαριάς μορφής πνευμονία. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως δήλωσε αδιαθεσία το βράδυ της προηγούμενης, της 23ης Οκτωβρίου, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή επικαλείται μαρτυρίες προσφύγων σύμφωνα με τους οποίους ο Sheheryaar Ahmed ζητούσε επί τρείς μέρες ιατρική βοήθεια όντας καρδιοπαθής. 

Όμως, «οι αστυνομικοί φύλακες του παρείχαν ντεπόν και τελικά τον μετέφεραν στο νοσοκομείο μετά από τρείς μέρες. Δύο μέρες μετά ήρθαν απλά για να μαζέψουν τα ρούχα του και έτσι έμαθαν οι συγκρατούμενοι του ότι είχε πεθάνει».

«Ήταν άρρωστος και δεν τον πήραν στο νοσοκομείο. Τι είμαστε; Ζώα; Δεν παίρνουμε φαγητό. Κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να τα κάνουν σωστά τα πράγματα» δήλωσε πρόσφυγας στην ΚΕΕΡΦΑ σημειώνοντας τις άθλιες συνθήκες στο Προ.Κε.Κ.Α.. «Κάθε δύο μέρες κλείνουν νερό. Δεν έχουμε για μπάνιο ή για να πλύνουμε ρούχα» είπε…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο efsyn.gr