ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πέρασαν 45 χρόνια από το θάνατό του…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από την ημέρα (8-6-1977) της εις Κύριον εκδημίας του αειμνήστου Κορίνθιου Μητροπολίτου από Τριφυλλίας και Ολυμπίας Δημητριάδος και ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως μας κυρού Δαμασκηνού (Χατζόπουλου), του οποίου το σκήνωμα αναπαύεται στο Κοιμητήριο της πόλεως Κορίνθου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, μαζί με τους Ιερείς π. Ιωάννη Δελημπαλτά, π. Γεράσιμο Λάμπο και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια μετέβησαν στο Κοιμητήριο και ετέλεσαν Νεκρώσιμον Τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος για την συμπλήρωση 45/ετίας από τον θάνατο του από Πρωτοσυγκέλλων της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου (1940-1942 κ’ 1944-1945) κυρού Δαμασκηνού και αφού διεξήλθε μετά πολλής προσοχής το νεοεκδοθέν πόνημα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού (Καζανάκη), πνευματικού τέκνου του αειμνήστου, υπό τον τίτλον: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ – ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ», ως και το βιβλίο του Ιωάννη Γ. Παπαγεωργίου με τον τίτλο: « Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΦΕΥΓΕΙ…» απεφάσισε και γνωστοποιεί ότι το εγκόλπιον Ημερολόγιο του έτους 2023 της Ι. Μητροπόλεως μας θα είναι αφιερωμένο στον αοίδιμο Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό (Χατζόπουλο) για την άφθονο καρποφορία του στο έργο του Ευαγγελίου, για την πλούσια σε ηρωϊσμό και αυτοθυσία δράση του στο Αλβανικό Μέτωπο (1940-1941), για τις παντοειδείς ταλαιπωρίες του κατά την τριετή αιχμαλωσία του (1942-1945) στην Ιταλία και στην συνέχεια στην Γερμανία (Στρατόπεδο Νταχάου με τον αριθμό 57754), για την εκ της πόλεως Κορίνθου καταγωγή του και για την ευεργετική προσφορά του στην Ι. Μητρόπολή μας, σεβασμού και ευγνωμοσύνης ένεκα…»